Veelgestelde vragen

MEEST GESTELDE VRAGEN


Hoe kan ik met mijn cadeaubon of E-Ticket een datum reserveren?

U kunt via de AGENDA een datum en locatie doorgeven.


Op de reserveringsdag

U ontvangt altijd een sms-bericht tussen 12:00 uur en 14:00 uur

met de meteogegevens, de verzameltijd en de verzamellocatie. Ballonvaren is een weersafhankelijke activiteit. Tijden kunnen zijn aangepast aan de omstandigheden. Het is van groot belang dat u tijdig op de afgesproken verzamellocatie bent.


Wat als mijn ballonvaart wordt geannuleerd?

Ballonvaren is sterk afhankelijk van het weer, regen of teveel wind kan een ballonvaart in verband met uw veilgheid niet doorgaan. U kunt dan een nieuwe datum reserveren via de agenda op onze website.


Verzamellocatie

We verzamelen op de tijd en locatie die we hebben afgesproken. Het adres van de startlocatie ontvangt u op de gereserveerde dag via SMS-bericht tussen 12:00 uur en 14:00 uur. U wordt ontvangen door onze stewards waar u kunt inchecken.


Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

Ballonvaren is alleen mogelijk tot 2 uur na zonsopkomst en vanaf 2 uur voor zonsondergang. 

Zie de verzameltijden per maand zodat u weet hoe laat u aanwezig moet zijn.


Wat gaan we doen bij de opstijglocatie?

Aangekomen bij de opstijglocatie wordt de heteluchtballon opgebouwd. De piloot zal na het opbouwen van de heteluchtballon, de passagiers bij elkaar roepen voor de briefing. De piloot geeft u dan uitleg over de werking van de heteluchtballon en waar u zich aan moet houden voor, tijdens en na de ballonvaart.


Hoe lang duurt een ballonvaart?

Trek er minimaal 3 tot 4 uur voor uit. Er kan vertraging optreden voor de opstijging, omdat er gewacht moet worden op optimale weercondities. Zodra u bent opgestegen kunt u ruim een uur genieten van uw onvergetelijke avontuur op hoog niveau!


Waar landen we met de luchtballon?

Ballonnen varen met de wind mee waardoor we nooit exact weten waar we landen. De piloot en stewards weten wel de richting waar de ballon heen vaart maar de landingsplek blijft een verrassing. Heeft u uitzwaaiers/volgers die de ballon gaan volgen, deel dan live-locatie. 


Ik wil van A naar B varen, kan dat?

Nee, helaas is een luchtballon niet bestuurbaar. De koers is afhankelijk van de windrichting. Zo vaar je bijvoorbeeld met een oostenwind richting het westen. De afstand wordt bepaald door de windsnelheid.


Champagne

Na de ballonvaart wordt de ballon weer ingepakt en volgt de Champagne Ceremonie. U wordt 'in de adelstand verheven'

en er zal champagne worden geschonken. Na de champagne ontvangt u een certificaat uitgereikt door uw piloot.


Mogen achterblijvers komen kijken bij de ballonvaart?

Uiteraard! Dit spektakel is een belevenis om te zien! Van dichtbij ziet u de luchtballon opstijgen met de passagiers.

De stewards geven u uitleg en een richting zodat het volgen van de luchtballon een plezierige bezigheid is. De stewards onderhouden radiocontact met de piloot waardoor een richting gegeven kan worden.


Met hoeveel passagiers varen we?

De First Class Ballonvaarten zijn met uw eigen gezelschap in een Privé-Ballon. De Comfort Class Ballonvaarten heeft u een Privé-compartiment voor 2 personen. De Economy Class Ballonvaarten is afhankelijk van het aantal reserveringen op die dag. Dit kan tot het laatste moment wijzigen. Gemiddeld zijn er 8 medepassagiers.


Terugrit naar de startlocatie 

Desgewenst zorgen wij voor het vervoer na de landing terug naar de startlocatie, alleen op aanvraag. We weten uit ervaring dat uitzwaaiers graag achter de luchtballon/volgploeg rijden om zo het avontuur mee te maken. U kunt dan na de landing ook gelijk naar huis en hoeft u niet eerst terug naar de startlocatie. TIP: Deel live-locatie met uw volgers. 


Worden er foto's gemaakt?

Ja, wij maken een groepsfoto van uw ballonvaart maar vergeet ook

uw eigen camera niet! Wij zijn echter niet aansprakelijk voor verlies of beschadiging van uw camera.


Wat trek ik aan?

Voor een ballonvaart is het niet noodzakelijk speciale kleding te dragen. Wat u aan zou trekken voor een stevige wandeling is geschikt voor een ballonvaart. Makkelijk zittende schoenen, bijvoorbeeld bergschoenen zijn aan te bevelen.

Slippers, blote voeten en hakken zijn niet toegestaan!


Is het koud boven?

Nee, het is in de ballonmand tijdens uw ballonvaart niet kouder dan op de grond. De branders van de luchtballon zorgen voor een aangename temperatuur.


Mag ik roken en drinken?

Tijdens de ballonvaart mag nimmer gerookt worden. De ballonvaarder is niet bevoegd om personen te vervoeren die kennelijk onder invloed van alcohol en/of drugs zijn.


Ik ben zwanger mag ik dan ballonvaren?

Helaas niet, ons advies is om te wachten met een ballonvaart tot na de zwangerschap. Ballonvaren is een weersafhankelijke activiteit. Ben je al in het bezit van een ticket? Neem kontakt op en wij verlengen de ticket graag voor je.


Is er een maximum leeftijd?

Er is geen maximum leeftijd voor het maken van een ballonvaart.

Bent u slecht ter been, laat het ons weten. Aerostat ballonvaarten heeft overal een oplossing voor om uw ballonvaart zo aangenaam mogelijk te maken.


Medische aandoening?

Twijfel je of het medisch verantwoord is om te gaan ballonvaren? Vraag dan eerst advies aan een arts. U bent verplicht aandoeningen te melden die uw veiligheid of die van uw medepassagiers in gevaar zouden kunnen brengen. 


Vanaf welke leeftijd mogen kinderen ballonvaren?

Kinderen kunnen vanaf 6 jaar met ons mee ballonvaren. We hebben speciale kratjes waar kinderen tijdens de ballonvaart op kunnen staan om over de ballonrand te kijken.


Ben ik verzekerd?

Ja, elke passagier aan boord is verzekerd


Kan ik mijn gereserveerde datum annuleren?

Wil je zelf de afspraak annuleren? Neem dan contact op met de klantenservice van Aerostat ballonvaarten


Aantal dagen voor de vluchtdatum

<15 Gratis, < 14 € 25,- p.p., < 8 € 50,- p.p., < 4 € 75,- p.p.

WINNAAR BESTE BALLONVAARTBEDRIJF IN ZUID HOLLAND 2023

Al 12 jaar op rij het beste ballonvaartbedrijf in Zuid Holland met een 8.9 en daar zijn wij ontzettend trots op!